ایران سرزمین کهن

سیاسی، اجتماعی ،فرهنگی ،نظامی

ایران سرزمین کهن

سیاسی، اجتماعی ،فرهنگی ،نظامی

فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی با امام خامنه‌ای دیدار کردند


جمعی از فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
کد خبر: ۳۱۳۵۹۰
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱
به گزارش صد خبر  ، همزمان با 19 بهمن سالروز بیعت تاریخی همافران نیروی هوایی ارتش با حضرت امام‌خمینی(ره) و روز نیروی هوایی، جمعی از فرماندهان، افسران، خلبانان و کارکنان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و پدافند هوایی صبح امروز (دوشنبه) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.


پژو 301 چه نسخه‌ هایی دارد؟ + تصاویر

قرارداد تولید پژو ۳۰۱، پژو ۲۰۸ و پژو ۲۰۰۸ میان دو شرکت ایرانی و فرانسوی ایران‌خودرو و پژو امضاء شده است تا با تأسیس شرکت مشترک، این سه خودرو در ایران تولید شوند. اما پژو ۳۰۱ چه مدل هایی دارد؟
کد خبر: ۳۱۴۱۸۴
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰

به گزارش صد خبر ،  ادامه مطلب ...

شمخانی در دیدار با هماهنگ‌کننده ارشد امنیتی غنا: اعزام نیرو به سوریه بدون خواست این کشور موجب تصاعد بحران می‌شود


دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: اصرار بر تجربیات شکست خورده قبلی و طرح موضوعاتی چون اعزام نیرو به سوریه بدون درخواست این کشور، موجب تصاعد بحران و پیچیده‌تر شدن شرایط موجود خواهد شد.
کد خبر: ۳۱۴۱۸۷
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۵
به گزارش صد خبر  ، علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی عصر دیروز (یکشنبه) در دیدار یاو دونکور هماهنگ‌کننده ارشد امنیتی غنا بر گسترش روابط بین ایران و کشورهای آفریقایی به ویژه استفاده از ظرفیت جنبش عدم تعهد تاکید کرد.

وی از احساس تبعیض، محرومیت اقتصادی و فقر فرهنگی به عنوان زمینه‌هایی که می‌تواند موجب جذب جوانان به جریان‌های تروریستی شود نام برد و اظهار داشت: جامعه جهانی باید ضمن تلاش مشترک برای رفع این ریشه‌ها، بسترهای شکل‌گیری تروریسم به عنوان اصلی‌ترین تهدیدکننده امنیت و ثبات در جهان را از میان بردارد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه ریشه تروریسم در منطقه و جهان از جمله آفریقا یکسان است، تاکید کرد: مبنای ایدئولوژیک و منابع پشتیبانی مالی و تسلیحاتی از گروه‌های تروریستی کاملا شناخته شده و یکسان بوده و تنها با اراده‌ای جهانی امکان مسدودسازی این مسیرها فراهم خواهد شد.

شمخانی با اشاره به رفتارهای دوگانه برخی کشورهایی که طی سال‌های متمادی مبدا و منشأ تروریسم بوده‌اند و اکنون ادعای تشکیل ائتلاف برای مبارزه با تروریسم را دارند، افزود: بدون شک اصرار بر تجربیات شکست خورده قبلی و طرح موضوعاتی چون اعزام نیرو به کشور سوریه بدون درخواست این کشور، موجب تصاعد بحران و پیچیده‌تر شدن شرایط موجود خواهد شد.

وی غنا را سرزمین فرصت‌ها و ظرفیت‌های بی‌شمار برای افزایش همکاری‌ها بین 2 کشور و گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و تجاری دانست و تصریح کرد: اولویت جمهوری اسلامی ایران، توسعه روابط راهبردی با کشورهایی است که در دوران تحریم‌های ظالمانه تحت تاثیر فشار نظام سلطه قرار نگرفته و روابط خود را با کشورمان حفظ کردند.

یاو دونکور هماهنگ کننده ارشد امنیتی غنا نیز در این دیدار با تاکید بر لزوم گسترش همکاری‌ها بین 2 کشور خاطرنشان کرد: مایل به بهره‌مندی از تجربه‌های امنیتی ایران به ویژه در زمینه مقابله با تروریسم هستیم.


حاشیه ی دیدار خانواده های شهیدان مدافع حرم با رهبر معظم انقلاب اسلامی


عبایی که جا ماند!

ولادت عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب کبری سلام‌الله‌علیها فرصت خوبی است برای یاد کردن از شهیدانی که این روزها دوباره فضای زندگی ایرانیان را به عطر شورانگیز شهادت معطّر کرده‌اند. شهیدانی که «حقیقتاً حق بزرگی بر گردن همه ملت ایران دارند. (بیانات در دیدار خانواده‌های شهیدان مدافع حرم ۵/بهمن/۹۴)» تمام این شهیدان یک صفت مشترک دارند: "شهید مدافع حرم" امتیازی که آنان را متمایز کرده است: «اگر اینها نمی‌رفتند و دفاع نمی‌کردند، امروز دشمنان اهل‌بیت علیهم‌السلام حرم حضرت زینب سلام‌الله‌علیها را با خاک یکسان کرده بودند، سامرا را با خاک یکسان کرده بودند و اگر دست‌شان می‌رسید کاظمین و نجف و کربلا را هم با خاک یکسان می‌کردند.(بیانات در دیدار خانواده‌های شهیدان مدافع حرم ۷/دی/۹۴)»
اما فقط دفاع از حرم نیست که به آنها جلوه دیگری داده، امتیاز دیگرشان کوتاه کردن دست متجاوزان از خاک ایران اسلامی است؛ آن هم نه در مرزهای کشور که کیلومترها دورتر از آن، و دفاع از کشور، دین و انقلاب اسلامی است؛ شهیدان مدافع حرم «با دشمنی مبارزه کردند که اگر اینها مبارزه نمی‌کردند، این دشمن می‌آمد داخل کشور. اگر جلویش گرفته نمی‌شد ما باید اینجا در کرمانشاه و همدان و در بقیه استانها با اینها می‌جنگیدیم و جلوی اینها را می‌گرفتیم. در واقع این شهدای عزیز ما جان خودشان را در راه دفاع از کشور، ملت، دین و انقلاب اسلامی فدا کردند. (بیانات در دیدار خانواده‌های شهیدان مدافع حرم ۵/بهمن/۹۴)»
امتیاز دیگر این شهیدان که حکایت از مظلومیت آنها دارد، «شهادت در غربت» است. «امتیاز سوم هم این است که اینها در غربت به شهادت رسیدند. این هم یک امتیاز بزرگی است و پیش خدای متعال فراموش نمی‌شود. ۵/بهمن/۹۴»
ولادت با برکت دختر امیرالمؤمنین علیهما السلام، که حالا دفاع از حریم پاکش نمادی است برای دفاع از «حریم اسلام»، بهانه‌ای است برای انتشار حاشیه‌‌های یکی از دیدارهای خانواده‌های شهیدان مدافع حرم با رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیت رهبری (در تاریخ ۵/خرداد/۱۳۹۴).

تاریخچه نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران

 به طور کلی بررسی تاریخچه تشکیل نیروی زمینی در ایران را می‌توان از زمان شروع تاریخ مدون آن یعنی دوره مادها مورد بررسی قرار داد که افراد این نیرو به دو دسته سواره نظام و پیاده نظام تقسیم می‌شدند. سپس با تشکیل حکومت هخامنشیان توسط کورش هخامنشی، این نیروها تحت فرماندهی یک نفر درآمده و شکل و سازمان منسجم‌‌تری یافتند.
در زمان داریوش هخامنشی استعداد نیروی زمینی به 700‌‌ هزار نفر افزایش یافت و رسته‌های پیاده، سواره، اراده‌سواران، مهندسان، نفت‌اندازان، کارگزاران و سربازان جاوید شکل گرفت.
اشکانیان نیروی زمینی را به دو گروه سواران و پیادگان تقسیم کردند و اهمیت بیشتری برای رسته سواران قائل بودند. در دوره ساسانیان هم پادگان‌های همیشگی ایجاد شد و هزینه سپاهیان و مزد سربازان از سوی دولت پرداخت گردید.
پس از آمدن مسلمانان به ایران و فروپاشی حکومت ساسانیان، امیران عرب، نیروهایی نیز از ایرانیان در زیر فرمان خود داشتند که در میدان‌های جنگ پیکار می‌کردند و پس از مدتی همین نیروها علم استقلال برافراشتند و در گوشه و کنار ایران حکومت‌هایی تشکیل دادند که دارای ارتش مخصوص خود بود و در این ارتش‌ها، همان شیوه‌های جنگ نیاکان خود را به‌کار می‌بردند. صفاریان، دیلمیان، سامانیان و سایر حکومت‌های متقارن از جمله این حکومت‌ها بودند. با روی کار آمدن صفویان، ارتش دارای سازمانی متشکل و هماهنگ‌تر شد و نیروی زمینی ارتش به چهار دسته:
1- سواران
2- پیادگان
3- توپچیلر (توپخانه)
4- نسقچیلر (راهدار و راهبان سپاهیان) تقسیم گشت.
وضعیت نیروی زمینی در دوره افشاریه هم تقریباً شبیه زمان صفویه بود، اما با کشته شدن نادرشاه، آرامش و مرکزیتی که او پدید آورده بود، به یکباره از میان رفت و آشفتگی و بی‌سرو سامانی در ارتش تا نخستین دهه سیزدهم هجری و آغاز فرمانروایی محمد‌خان قاجار ادامه یافت.
در دوره قاجاریه با همت و تلاش میرزا تقی‌خان امیر کبیر که به حق مقام شامخی در تاریخ ارتش ایران دارد و سپس عباس میرزا، سازمان ارتش ایران مجدداً به صورتی منسجم و هماهنگ در آمد و ارتش ایران به "10تومان" تقسیم شد که هر تومان متشکل از چهار تا 11 فوج و فرمانده هر فوج یک سرتیپ بود.
به‌طور کلی نیروی زمینی ارتش این دوره را بخش‌های زیر تشکیل می‌دادند: 1) قشون جنوب ایران، 2) دیویزیون قزاق، 3)بریگاد مرکزی، 4) نظام ایالات و ولایات، 5) قوای داوطلب شرقی، 6) ژاندارمری، 7) امنیه و قوای مشابه، 8) پلیس منظم و 9) پلیس ایالات و ولایات.
در دوره حکومت رضاخان پهلوی توجه زیادی به امر نظام و اصلاحات وسیع در ارتش می‌شد. در ضمن این اصلاحات، ایران به پنج حوزه نظامی بزرگ تقسیم شد که باید آن را مبدأ تشکیل نیروی زمینی ارتش به صورت اصولی و تقریباً به‌شکل امروزی آن دانست. این پنج حوزه شامل: لشکر مرکز، لشکر شمال غرب، لشکر شرق یا خراسان، لشکر جنوب و لشکر غرب می‌شد. سپس طی سال‌های 1314 تا 1320، تحولات اساسی دیگری در سازمان نیروی زمینی ارتش به‌وجود آمد و این سازمان شامل پنج لشکر، چهار تیپ مستقل، دو واحد توپخانه 105 بلند و ضد هوایی شد. در سال 1314 شمسی، درجات نظامی نیز تعیین و اعلام گردید.
در این زمان، مدارس مختلف نظامی مانند مدرسه دیویزیون(برای دیویزیون قزاق)، مدرسه نظام مشیر‌الدوله(برای بریگاد مرکزی)، مدارس افسیه و سوزافسیه(برای ژاندارمری و کلاس‌های بیطاری) که قبلاً در زمان قاجاریه تشکیل شده بودند، درهم آمیخته شدند و برای اولین بار مؤسسه‌ای به‌نام مدارس نظام کل قشون ایجاد شد. در ادامه، این مدارس به سه مدرسه جداگانه: 1-مدرسه ابتدایی نظام، 2-مدرسه متوسطه نظام و 3-مدرسه عالی نظام تبدیل شدند که نام این سه مدرسه نیز در سال 1314 به‌ترتیب به دبستان نظام، دبیرستان نظام و دانشکده افسری تغییر یافت.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و پیدایش تغییر و تحولات اساسی در بخش‌های مختلف کشور، از جمله ارتش؛ نیروهای انقلابی موجود در ارتش که بیشتر آنان طی سال‌های گذشته نیز هدایت افراد انقلابی و مذهبی ارتش را بر عهده داشتند، با توجه به وضعیت کشور و بروز هرج و مرج در نقاط مرزی، در زمان شروع تهاجم رژیم عراق به کشورمان که نیروهای ارتش از انسجام و هماهنگی لازم برخوردار نبودند، به مقابله با دشمن متجاوز شتافتند.
نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول هشت سال دفاع مقدس، 45 عملیات گسترده و مؤثر علیه نیروهای متجاوز انجام داد که بیشتر آنها منجر به آزادسازی بخش عمده‌ای از خاک اشغال شده کشورمان شد و ضربات جبران‌ناپذیری بر پیکره ماشین جنگی عراق وارد گردید.
همزمان با عملیات‌های نظامی این نیرو، کارکنان فداکار و متعهد جهاد خود‌کفایی آن، دوشادوش سایر نیروهای درگیر در جنگ، ضمن بازسازی و تعمیر و تدارک وسایل و قطعات آسیب‌دیده؛ منشأ خدمات بسیار ارزشمندی برای نیروهای نظامی کشور شدند و اقدام به ساخت قطعات مورد نیاز کردند.
در زمینه امور آموزشی نیز اقدامات زیادی انجام گرفت تا نیروی زمینی ارتش به نیرویی منسجم و مبتنی بر علم روز درآید.
اکنون با گذشت 25 سال از پایان جنگ تحمیلی؛ نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با گذر از دوران سازندگی و تعمیر تجهیزات و امکانات مورد استفاده خود در جنگ، با استفاده از نیروهای متخصص و مهندسان، توانسته است که تسلیحات و تجهیزات نظامی متعددی را طراحی و تولید کند و به مرحله خودکفایی برسد.
از نظر نیروی انسانی نیز، با گزینش و استخدام نیروهای متعهد، مومن و تحصیلکرده، نیروهای آماده‌ای را جهت دفاع از کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران تربیت کرده است.